MoneyView lovend over risicopolis TAF

De gemiddelde premie voor een levensverzekering is afgelopen jaar opnieuw met 5% gedaald. Het verschil tussen de hoogste en laagste premie is tegelijkertijd verder toegenomen, zo meldt MoneyView.

Het onderzoeksbureau heeft producten gerangschikt en meldt dat "TAF de enige aanbieder is die zowel op prijs als flexibiliteit de maximale score van vijf sterren behaalt". In totaal zijn 49 producten beoordeeld. Voor de rangschikking op prijs rekende MoneyView bijna drieduizend fictieve klantprofielen door; voor de 'ProductRating Flexibiliteit' werden bijna dertig productvoorwaarden tegen elkaar afgezet.

De top 3 op prijs bij producten mét provisie wordt gevormd door Delta Lloyd, Leidsche en TAF (Quantum). Bij polissen zónder provisie is die top 3: ASR, Delta Lloyd en TAF.

Bij flexibiliteit soort Dazure het beste, gevolgd door Friesland Bank, Generali, NHP (Quantum), Onderlinge 's-Gravenhage en TAF. Volgens MoneyView-onderzoeker Rick Hoogeboom is de gemiddelde premie voor een levensverzekering de afgelopen negen jaar bijna gehalveerd. "In 2002 was de hoogste premie ongeveer 1,6 keer zo hoog als de laagste. Vorig jaar was dit nog 2,5 keer en in 2011 is dit bijna 2,7 keer zo hoog: des te meer reden voor consumenten om regelmatig te checken of de huidige verzekeringen nog wel de voordeligste is."

De verklaring voor het oplopende verschil is dat de duurdere aanbieders niet of nauwelijks tariefwijzigingen doorvoeren. WitGeld.nl biedt op dit moment alleen levensverzekeringen aan van TAF, simpelweg omdat deze zeer grote verschillen laten zien in positieve zin, in vergelijking met andere levensverzekeraars. WitGeld.nl biedt deze ook nog eens aan zonder doorlopende provisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *