Motorverzekering

Motor

Op uw motor geniet u van het ultieme gevoel van vrijheid. Echter, hoe ervaren u ook bent, u bent extra kwetsbaar en dat geldt ook voor uw motor. Met een motorverzekering bent u minimaal verzekerd tegen schade of letsel dat u aan derden aanbrengt. Afhankelijk van de verzekering bent u ook verzekerd tegen de schade aan uw eigen motor. Vind hier de juiste motorverzekering. Wilt u een motorverzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op.

Tip: Wij adviseren u ook een opzittendenverzekering af te sluiten voor zowel bestuurder als bijrijder.

Let op: Bij een pakketverzekering kan uw korting oplopen.

Dekking motorverzekering

Op een zomerdag een tour maken met de motor. Rijden door de buitenlucht, langs een mooie omgeving en nooit in de file. Toch zit een ongeluk met de motor in een klein hoekje. Te hard langs de auto’s rijden tijdens een file of te hard door de bocht rijden waardoor u in een botsing kan komen met een ander voertuig. Een motorverzekering biedt dekking tegen de gemaakte kosten die de andere partij heeft. U bent verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) te hebben. Als u geen WAM heeft, bent u strafbaar.

Een WAM-verzekering dekt de financiële gevolgen waarvoor u aansprakelijk bent veroorzaakt met een motorrijtuig. Met een motorverzekering bent u gedekt tegen zowel materiële schade als letselschade.

U bent met een WAM-verzekering niet verzekerd voor schade aan uw eigen motorrijtuig. U kunt uw verzekering uitbreiden met Beperkte Casco of een Volledige Casco. Een beperkte cascomotorverzekering dekt de kosten van de schade door brand, storm of bliksem. Of als uw motor wordt gestolen.

Met een volledige cascomotorverzekering bent u verzekerd voor de eerder genoemde eigenschappen, maar ook voor de schade die wordt veroorzaakt aan uw motor. U bent ook verzekerd in geval van vandalisme.

Aansprakelijkheid motorverzekering

De Wettelijke Aansprakelijkheid of WA-verzekering is een verplicht deel in de motorverzekering. De WA-verzekering dekt schade die u met de motor aan personen of zaken toebrengt. Ook geeft het recht op zekerheidsstelling en hulp in noodgevallen. Deze dekking voldoet aan alle eisen die de W.A.M. (Wet Aansprakelijkheidsverzekeringen Motorrijtuigen) stelt. Het verzekerde bedrag voor schade aan personen is € 7.500.000,- per gebeurtenis, ongeacht het aantal slachtoffers. Voor schade aan zaken is dit € 2.500.000,- per gebeurtenis.

Beperkt casco

Naast de standaard WA-verzekering, wordt er met beperkt casco een uitkering verleend bij schade of verlies van de motor door bijvoorbeeld brand, diefstal, storm, hagel en transport.

Volledig Casco

All Risk (of volledig casco) biedt nog meer dekking dan beperkt casco. Het is een complete dekking waarbij de motor ook verzekerd is tegen schade door botsen, slippen, te water/ van de weg geraken en vandalisme.