Woonhuisverzekering

Koophuis of huurhuis?

Heeft u een koophuis? Dan hebben we een woonhuisverzekering voor uw huis en een inboedelverzekering voor de spullen in uw huis. Heeft u een huurhuis? Dan voldoet een inboedelverzekering

voordelen icon Voordelen van de WitGeld.nl woonhuisverzekering

 

Schadeafhandeling beoordeeld met 5 sterren

Onze schadeafhandeling is recent beoordeeld. Vooral de snelheid en de klantvriendelijkheid waarmee de schades werden afgewikkeld vielen in goede smaak.

Online woonhuisverzekering afsluiten

Bij WitGeld.nl kunt u uw woonhuisverzekering afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op. Zodra u uw woonhuisverzekering online afsluit start uw dekking meteen, wanneer u als ingangsdatum vandaag heeft ingevuld. U kunt de verzekering uiteraard ook in de toekomst in laten gaan.

Heldere voorwaarden

De voorwaarden van onze woonhuisverzekering zijn op een heldere manier geschreven. Komt u er evengoed niet uit? Neem dan contact met ons op.

Dekking woonhuisverzekering

Met de woonhuisverzekering van WitGeld.nl bent u meteen gedekt en heeft u, als u daar voor kiest, garantie tegen onderverzekering. U kunt dus met een gerust hart de verzekering afsluiten.

Meer informatie woonhuisverzekering

De verzekering voor uw koophuis, een woonhuisverzekering, is één van de belangrijkste particuliere verzekeringen die er is. Wat is er immers belangrijker dan de plek waar u uw leven heeft opgebouwd of aan het opbouwen bent? Een ongeluk is zo gebeurd. De gevolgen kunnen verstrekkend zijn wanneer u deze risico’s niet afdekt.

Wat voor risico’s? Stel dat uw waterbed lek raakt, uw aquarium breekt, of de bliksem slaat in. Om uw koophuis goed te verzekeren tegen dit soort risico's  sluit u een woonhuisverzekering af, ook wel “Opstalverzekering” genoemd.

Garantie tegen onderverzekering

Uiteraard hoopt iedereen dat de verzekering voor z’n woonhuis nooit aangesproken hoeft te worden, mocht dat onverhoopt wel een keer nodig zijn, dan wilt u dat u uw (financiële) schade vergoedt krijgt. Het is dan van belang dat u uw woning voor de juiste waarde verzekert. In geval van totaal verlies is de “herbouwwaarde” van een woning het maximale bedrag dat u hoeft te verzekeren (meer schade kunt u niet lijden).

Verzekert u uw woning tegen een lagere waarde, dan bent u onderverzekerd. In geval van schade zal er dan naar rato worden uitgekeerd. Verzekert u uw woning tegen een hogere waarde, dan bent u oververzekerd. In geval van schade zal er slechts de maximaal geleden schade worden uitgekeerd en u betaalt onnodig een te hoge premie.

Om de herbouwwaarde van uw woonhuis te kunnen bepalen, heeft het Verbond van Verzekeraars een “Herbouwwaardemeter” opgesteld. Op basis van een (uiteraard naar waarheid) ingevulde en ondertekende herbouwwaardemeter, verleent de verzekeraar garantie tegen onderverzekering. De herbouwwaardemeter kan voor de meeste woningen gebruikt worden, alleen voor monumentale panden en grote villa’s is deze bepaling niet geschikt.

De bouwkosten per kubieke meter is de basis voor deze berekening, daarnaast kan het afwerkingsniveau en het type fundering de herbouwwaarde verhogen of verlagen.