Premie overlijdensrisicoverzekering ruim 50% omlaag sinds 2002

 

Ondanks het feit dat de verzekeraars van overlijdensrisicoverzekeringen op 1 januari 2013 een nieuw tarief hebben ontwikkeld door de invoering van de sekseneutrale tarieven en de komst van het provisie verbod, zijn er de afgelopen 12 maanden behoorlijk wat overige tariefswijzingen doorgevoerd. Reden genoeg om de overlijdensrisicoverzekeringen te vergelijken en te onderzoeken en de nieuwe marktverhoudingen in kaart te brengen, dacht MoneyView (bron: MoneyView). Vandaar hebben ze hier een Special Item voor geschreven. In dit artikel som ik de meest belangrijke punten op.

Premies ruim 50% omlaag sinds 2002

De gemiddelde premie voor een overlijdensrisicoverzekering is begin 2014 4,5% lager dan eind 2012 en deze trend zet zich voort. Na twee jaar van lichte stijging is de gemiddelde laagste premie tien procent lager dan vorig jaar.

Restitutie premiereserve bij tussentijdse beëindiging

Dit geldt voor gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekeringen. Er is een groei waarneembaar dat verzekeraars de opgebouwde reserves restitueren naar de klant. Doordat er een gelijkblijvende premie wordt betaald voor de overlijdensrisicoverzekering en het risico van sterfte in de beginperiode een stuk lager is dan op het einde, bouwt de verzekerde in het eerste deel van de looptijd een reserve op. Uit deze reserve worden vervolgens de hoge risicopremies op het einde van de overlijdensrisicoverzekering gefinancieerd.

Digitale gezondheidsverklaring

Steeds meer verzekeraars gebruiken een volledig online formulier om de risicovragen en gezondheidsverklaring te verkrijgen. Wij van WitGeld.nl waren de allereerste partij die een digitale gezondheidsverklaring gebruiken via onze website.

Voor het originele artikel verwijs ik u graag hiernaartoe.

Om terug te keren naar de hoofdpagina van de overlijdensrisicoverzekering en om premies te vergelijken klik hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *