Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheid

Stel: Uw kind schiet een bal door de ruit van de buren of u bent op visite en laat een glas wijn op het tapijt vallen. Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van schades/letsel die u of uw kind(-eren) aan personen of eigendommen van anderen aanbrengt. Bescherm uw vermogen in geval van aansprakelijkheid en stel hier een passende verzekering samen.

 

voordelen icon Voordelen van de WitGeld.nl aansprakelijkheidsverzekering

 

Dekking voor uw hele gezin

Heeft uw kind per ongeluk de bal door de ruit van de buurman geschoten? Of is het een ongeval met veel ernstigere gevolgen waardoor de ander niet alleen materiële schade heeft, maar ook zwaar lichamelijk letsel en/of inkomensderving heeft? Dan kan het bedrag waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld hoog oplopen.

Met de aansprakelijkheidsverzekering van WitGeld bent u verzekert voor de kosten waarvoor u of uw gezinsleden aansprakelijk zijn. Hierbij gaat het niet alleen om schade aan eigendommen, maar ook immateriële schade en inkomensderving. U bent tot wel € 2.500.000,- per gebeurtenis verzekerd. Huisdieren zijn kosteloos meeverzekerd. Als u vrijwilligers werk of een vriendendienst uitoefent en u brengt tijdens uw werk schade aan een ander aan, dan bent u hiervoor ook verzekerd. Tenslotte bent u ook verzekerd voor de schade die u aanbrengt met het gebruik van spullen van anderen. U kunt de verhuur van een tweede woning meeverzekeren. De aansprakelijkheidsverzekering geldt wereldwijd, dus u hoeft geen nieuwe/andere verzekering af te sluiten als u naar het buitenland gaat.

 

Meer info aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje en dus heeft iedereen die deel uitmaakt van de maatschappij regelmatig te maken met schade. Met een aansprakelijkheidsverzekering verzekert u zich voor de juridische gevolgen van aansprakelijkstelling. Onder aansprakelijkheid verstaan we de verantwoordelijkheid voor de schade die iemand bij een ander aanricht.

De schade die wordt aangebracht, kan op de schuldige worden verhaald. De schadevergoeding kan worden verhaald op het huidige vermogen, maar eventueel ook op het toekomstige vermogen. Een student is bijvoorbeeld aansprakelijk gesteld voor schade die aangericht is aan een ander, maar heeft op het moment weinig vermogen. Als verwacht wordt dat de student in de toekomst veel geld gaat verdienen, kan de de eiser ook op een later tijdstip aanspraak maken op dit vermogen. Met een aansprakelijkheidsverzekering wordt de schade gedekt en wordt uw vermogen niet aangesproken.

De aansprakelijkheidsverzekering is voor twee soorten schades: materiële en immateriële schade.

Onder materiële schade verstaan we schade die is aangericht aan eigendommen van anderen. Immateriële schade komt aan bod als er doden of gewonden in het spel zijn. Dit zijn over het algemeen gevoelige en ingewikkelde situaties in tegenstelling tot materiële schade. Schade aan eigen spullen valt niet onder deze aansprakelijkheidsverzekering.

Tip

Vanaf slechts € 0,10 per dag bent u beschermd! Sluit daarom een aansprakelijkheidsverzekering af. En combineert u een aansprakelijkheidsverzekering met nog een andere verzekering, dan krijgt u ook nog eens extra korting. Meer informatie? Neem dan contact met ons op.