Schadevrije jaren

Schadevrije jaren zorgen vaak voor kopzorgen bij het afsluiten bij een autoverzekering. Het gaat namelijk niet om het werkelijk aantal jaren dat u zonder schade gereden heeft, maar hoeveel jaren u heeft opgebouwd bij een autoverzekeraar. U moet als regelmatig bestuurder op de polis hebben gestaan, dat is waar het om gaat.

Dus bent u 28 jaar oud en heeft u jarenlang in andermans auto gereden zonder schade? Dan heeft u geen schadevrije jaren opgebouwd voor een verzekeraar.

Wilt u weten hoeveel schadevrije jaren u heeft? Kijk dan op het meest recente polisblad of nota daar staan vaak de schadevrije jaren op vermeld.

Omdat dit onderwerp vaak voor verwarring zorgt, hebben wij de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Snapt u het niet na lezen van de veelgestelde vragen? Neem dan contact met ons op of maak gebruik van de chat.

Begrippenlijst

In de wondere wereld van schadevrije jaren en de opbouw hiervan zijn er enkele begrippen die handig zijn om te weten. Hieronder hebben wij op een rijtje de meest voorkomende begrippen uitgelegd. Mocht er nog een begrip ontbreken of als u iets niet begrijpt, neem dan contact met ons op of maak gebruik van de chat.

Roy-Data

Roy-Data is de ‘databank schadevrije jaren’. Er zijn veel verschillende verzekeraars, daarom is er een onafhankelijke partij die de jaren overzichtelijk in één database bijhoudt. Bij het aangaan van een nieuwe verzekeraar zal uw verzekeraar hierin uw opgegeven aantal schadevrije jaren controleren.

No-claim korting

No-claim korting is het oude begrip voor het bonus/malussysteem zoals we dat nu kennen. Met no-claimkorting wordt bedoeld hoeveel korting u krijgt op uw autoverzekering door de opbouw van het aantal jaren dat u schadevrij rijdt.