online verzekeringen

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken en afsluiten

 • Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering
 • Voor verpanding van uw hypotheek
 • Éénmalige provisie € 119,- of € 99,-
 • We vergelijken de scherpste verzekeraars
 • Uitkeren bij overlijden
 • Regel alles online
Bereken mijn premie

Wat is een overlijdensrisicoverzekering ?

De overlijdensrisicoverzekering. Het is een onderwerp waar niemand graag over praat; wat als u plotseling komt te overlijden. Zeker als u de kostwinner bent, wilt u er voor zorgen dat uw geliefde en uw kinderen er financieel niet op achteruit gaan. Met een overlijdensrisicoverzekering zorgt u ervoor dat uw geliefde bijvoorbeeld kan stoppen met werken om voor uw kind te zorgen en de hypotheek kan blijven betalen.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering nou eigenlijk?

U kunt uw eigen leven of het leven van een dierbare verzekeren. De overlijdensrisicoverzekering, of ook wel de levensverzekering, is perfect geschikt voor verpanding van uw hypotheek. De online overlijdensrisicoverzekering keert vooraf het afgesproken bedrag uit indien de verzekerde gedurende de looptijd van de verzekering komt te overlijden.

Een online overlijdensrisicoverzekering wordt meestal afgesloten voor de nabestaanden, bijvoorbeeld om de achterblijver in staat te stellen om de hypotheek af te kunnen lossen of te kunnen stoppen met werken om de kinderen op te voeden. De verzekeringen zijn tijdelijk. Dat wil zeggen, het wordt aangegaan voor een bepaalde duur (bijvoorbeeld 30 jaar). Indien de verzekerde binnen de afgesproken duur komt te overlijden, dan keert de verzekeraar het bedrag uit.

Vergelijken en afsluiten

WitGeld.nl is de eerste partij waarbij de voordeligste overlijdensrisicoverzekering via internet vergeleken kunnen worden en vervolgens ook volledig online aangevraagd kunnen worden. Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten kan dus helemaal online. We vergelijken de  overlijdensrisicoverzekering van Brand New Day, Quantum Leben, ACE en Credit Life International. Deze overlijdensrisicoverzekering afsluiten kan bij WitGeld.nl. U betaalt ons slechts een eenmalige "afsluit" provisie. U zult uw overlijdensrisicoverzekering nergens anders voordeliger kunnen vinden, is tenminste ons streven. Wij proberen altijd de laagste prijs te hanteren.

In 1 stap uw premie voor uw overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Na het invullen van uw gegevens ziet u direct de aanbieders terugkomen met een aanbod.

In 6 stappen uw overlijdensrisicoverzekering afsluiten

U wordt door een eenvoudig stappenplan geleid waarin we alle gegevens die we van u nodig hebben aan u vragen. Dit zijn onder andere ook risico-vragen en vragen over u gezondheid. Als u daarmee klaar bent krijgt u de mogelijkheid om uw aanvraag als pdf bestand te downloaden. U kunt deze dan afdrukken naar ons opsturen. Vergeet niet een kopie van u id of paspoort mee te sturen en de aanvraag te ondertekenen.

 1. In het onderstaande invoerscherm voert u alle gegevens in om uw maandelijkse premie te berekenen;
 2. Vervolgens selecteert u de achterliggende verzekeraar;
 3. Daarna beantwoordt u online en eenvoudig een aantal risico- en gezondheidsvragen;
 4. U print de aanvraag en leest deze nog eens goed door;
 5. Als laatste ondertekent u de aanvraag en stuurt deze samen met een kopie van u ID-kaart of paspoort op, per mail of per post

Aan de hand van uw gezondheidsverklaring en beantwoorde risicovragen zal de verzekeraar uw aanvraag beoordelen. De verzekeraar bepaalt op grond van deze verklaring of uw aanvraag voor deze verzekering wordt goedgekeurd.

WitGeld.nl biedt gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekeringen aan, waarbij het verzekerde bedrag gelijk blijft. Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering bent u tijdens de hele looptijd verzekerd voor hetzelfde vaste bedrag. Het maakt dan niet uit op welk moment u overlijdt, uw nabestaanden krijgen altijd hetzelfde kapitaal uitgekeerd. U betaalt dan ook tijdens de looptijd altijd een vast termijnbedrag voor uw verzekering. Ook heeft u bij ons de mogelijkheid om te kiezen voor dekking voor terminale ziekte.

Onze overlijdensrisicoverzekering keert het verzekerde bedrag uit op moment dat de verzekerde overlijdt. Tot €300.000,- is er geen medisch onderzoek nodig.

Bepaal het te verzekeren bedrag

Dit is het bedrag dat bij overlijden van de verzekerde(n) wordt uitgekeerd aan de begunstigde. Het is dan ook belangrijk om goed na te denken over het bedrag dat uitgekeerd moet worden bij overlijden. Uiteraard geldt: hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de premie. Dit bedrag kan niet tussentijds worden verhoogt of verlaagt. Stel nou dat u een bedrag wilt verzekeren boven de € 300.000,-, dan wordt er ook een afspraak gemaakt voor een medisch onderzoek. Bij lagere bedragen volstaat de gezondheidsverklaring (zowel telefonisch via Erasmus als schriftelijk via TAF-ACE of TAF-Quantum Lebent.

De goedkoopste manier voor een verpanding

Voor het afsluiten van een hypotheek is het vaak nodig om een online overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Het is veel goedkoper om een losse online overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Dat scheelt u een hoop geld. Wij vinden dit slim, omdat u over de gehele looptijd een stuk goedkoper uit zal zijn. De online overlijdensrisicoverzekeringen van WitGeld zijn dus uiteraard zeer goed te koppelen aan u hypotheek (verpanden) en veel goedkoper dan uw huidige overlijdensrisicoverzekering. Dat garanderen wij. Het werkt als volgt: u vult ja in bij verpanding en uw geldverstrekker zal de definitieve polis ontvangen, zodat zij de verpanding in orde kunnen maken. U krijgt dan een kopie van de polis thuisgestuurd.

Dekking terminale ziekte

Indien bij de verzekerde(n) tijdens de looptijd van de verzekering de diagnose "terminale ziekte" wordt gesteld, waarbij geldt dat de levensverwachting minder dan 12 maanden zal zijn, dan zorgt deze speciale dekking ervoor dat het verzekerd bedrag meteen wordt uitgekeerd. De uitkering is dan maximaal € 300.000,00. Bij een verzekerd bedrag hoger dan € 300.000,00 wordt het resterende verzekerde bedrag na overlijden van de verzekerde uitgekeerd, onder voorwaarde dat de betaling van de vereiste premies in de tussentijd wordt voortgezet. De looptijd van deze dekking is gelijk aan de looptijd van de verzekering.
Een claim kan worden ingedient zolang de verzekerde jonger is dan 65 jaar.

Premiesplitsing overlijdensrisicoverzekering

Heb u een partner, dan kan het verstandig zijn om een online overlijdensrisicoverzekering op het leven van uw partner af te sluiten. Als u geen 'gemeenschap van goederen' vormt, kan dat door uit eigen vermogen (“eigen portemonnee”) de premie te betalen en zal de fiscus bij overlijden van de verzekerde geen successie mogen heffen. Het uitgekeerde kapitaal is dan namelijk niet verkregen uit erfenis, maar uit een zelfstandig recht op de uitkering. u betaalde immers zelf de premie. Dit wordt ook wel “premiesplitsing”of “kruiselings sluiten” genoemd.

Samenwerking met TAF: Quantum Leben, ACE en Credit Life.

TAF is niet alleen administrateur, maar TAF treedt op als gevolmachtigd agent voor Quantum Leben, ACE, en Credit Life, drie van onze online overlijdensrisicoverzekeringen. Vanaf het ontstaan van WitGeld.nl is TAF al de samenwerkingspartner van Witgeld.nl. TAF staat voor eerlijke producten en was de eerste partij in de markt die financiele producten begon aan te bieden zonder doorlopende provisie.

Veelgestelde vragen

Sorry, No FAQ Available!

Nieuws

MoneyView lovend over risicopolis TAF

Datum: 19 juli 2012 06:36

De gemiddelde premie voor een levensverzekering is afgelopen jaar opnieuw met 5% gedaald. Het verschil tussen de hoogste en laagste premie is tegelijk ... Lees meer

Voorwaarden

Voorwaarden TAF Quantum Leben

TAF ACE voorwaarden

TAF Credit Life voorwaarden

Brand New Day voorwaarden