online verzekeringen

Heeft u een aansprakelijkheidsverzekering?

96% procent van alle Nederlanders heeft een aansprakelijkheidsverzekering, opvallend als je bedenkt dat er gemiddeld eens in de 25 jaar een claim per verzekerde wordt ingediend. Toch is het in deze tijd onverantwoord om geen particuliere aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Waarom is dit zo belangrijk? En waar ben ik nou precies voor gedekt?

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering nou precies?

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt schade aan zaken en personen (letselschade) waar jij aansprakelijk voor wordt gehouden. Deze schade hoef jij niet per se eigenhandig veroorzaakt te hebben, het gaat er om of jij er verantwoordelijk voor kan worden gehouden. Ontstaat er dus een lekkage in jouw huis en hebben de buren daar schade van? Deze schade wordt dan ook gedekt door jouw aansprakelijkheidsverzekering (wel afhankelijk van verwijtbaarheid uiteraard). Juridisch gezien spreken we dan over risicoaansprakelijkheid.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

Als je miljonair bent en schade uit eigen zak kan betalen is er geen noodzaak om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, echter geldt dit niet voor het merendeel van de Nederlandse bevolking. Het merendeel van de mensen is financieel niet zo draagkrachtig en daarom sluiten mensen een aansprakelijkheidsverzekering af. Het is niet wettelijk verplicht, echter wel aan te raden.

aansprakelijkheidsverzekering

Voor welk bedrag verzeker ik mij?

Bij de WitGeld.nl aansprakelijkheidsverzekering kunt u kiezen tussen een verzekerd bedrag van 1.25 miljoen of 2.5 miljoen. Dit bedrag is niet per tijdseenheid maar per gebeurtenis. Uiteraard is de hoogte van het verzekerde bedrag van invloed op de premiehoogte. Bereken nu wat het u zou kosten!

Welke dekking is er bij de WitGeld aansprakelijkheidsverzekering?

Onze verzekering biedt dekking voor uw hele gezin, wij dan dan ook een echte gezinsverzekeraar.

  • 1. U kunt kiezen tussen een verzekerd bedrag van 1,25 miljoen of 2,5 miljoen euro.
  • 2. Uw huisdieren verzekeren wij kosteloos mee voor hun aansprakelijkheid.
  • 3. Doet u vrijwilligerswerk of helpt u vaak vrienden met klussen? Bij ons bent u ook hiervoor verzekerd. Dit geldt bij lange na niet voor alle aansprakelijkheidsverzekeringen. Zoek dit dus goed uit!
  • 4. Het eigen risico is optioneel, u kunt dus een aansprakelijkheidsverzekering bij ons afsluiten zonder eigen risico.
  • 5. Heeft u een 2e woning en verhuurt u deze? Dit is mee te verzekeren.
  • 6. Onze dekking is wereldwijd, u zit dus altijd goed bij ons.
  • 7. Er is geen opzegtermijn.